Toekomst in de kop benoemt economische kansen voor sleutelsectoren in de regio boven het Noordzeekanaal en levert tegelijkertijd een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling. Met toekomstbeelden voor het jaar 2040, icoonprojecten en ambitieuze korte- en lange termijndoelstellingen.

Lees over en reageer op de vooruitgang van de icoonprojecten en over ontwikkelingen in de regio vanuit een Toekomst in de kop perspectief!


woensdag 23 november 2011

Wie zet het Noorden van Holland duurzaam op de kaart? Pitch 1: HELDERSE HALLEN

Mike is bevlogen ondernemer en een West-Fries actief in Den Helder vanuit het Atlantis Handelshuis. Zijn pitch gaat over een premium label voor producten uit de regio naar de randstad. Hij wil hiermee de balans tussen stad en platteland herstellen. De Helderse Hallen ziet hij als een pilotproject hiervoor. De Helderse Hallen is een marktplaats in Den Helder voor duurzame producten. Mike heeft het project bijna rond. Wat hij nu nodig heeft is traffic van vraag en aanbod.



Vindt u dat Mike hiermee het Noorden van Holland duurzaam op de kaart zet? Kunt u zorgen voor traffic in de Helderse Hallen? Geef dan hieronder uw reactie!

Of trakteer bijvoorbeeld deze feestdagen op regionale topprodukten. Voor meer info: Helderse Hallen Mike Venekamp: info@atlantishandelshuis.nl

2 opmerkingen:

  1. De Helderse Hallen zien wij als een versneller van de transitie van de landbouwsector in de regio, richting ons toekomstbeeld ‘tuinen achter de duinen: Tuinen achter de duinen' is de werktitel van een toekomstbeeld waar een nieuwe verbinding tussen landbouw, lokale bevolking en Randstad wordt gelegd. Zie www.toekomstindekop.nl

    Eigenlijk is tuinen achter de duinen een oud verhaal. Vroeger had je in Beverwijk,Heiloo, Heemskerk en ook in Bergen en Schoorl vlak achter de duinen zeer actieve tuinbouwactiviteiten. Vanuit daar werd geleverd aan regionale veilingen in Amsterdam, Alkmaar, Langedijk, etc. Deze tuinderijen zijn langzamerhand verdwenen door de oprukkende verstedelijking. In Tuinen achter de duinen 2040 voedt het Noorden van Holland opnieuw de randstad met primium producten!
    Doorkijk 2040: ‘De zon staat laag aan de horizon. Je wandelt alleen in het veld en je geniet van het open landschap. Dit kan in nog in Nederland, ook op zondag 11 februari 2040 om tien uur ‘s ochtends, in de tuinen achter de duinen. Mede hierom komen Nederlanders en Hollanders er graag om te wonen en te recreĆ«ren.’ Lees meer in Toekomst in de kop.

    Pepik Henneman, directeur Meneer de Leeuw, regiospinner Urgenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Wieringer Pakhuis, doe ik momenteel al zaken met Atlantis Handelshuis. Ik maak geschenk- en kerstpakketten met streekproducten van Wieringen, de Wieringermeer, Niedorp, Anna Paulowna (samen straks Hollands Kroon)en het Waddengebied (Waddendelicatessen, Waddengoud) Een deel van de producten is ook verkrijgbaar op de promotiewagen van Wonderlijk Wieringen. Het Wieringer Pakhuis heeft een optie om ook een plek in de Helders Hallen in te nemen.
    Daar is ruimte om de bij elkaar gebrachte poducten dagelijks voor verkoop aan te bieden. Dat zie ik als een extra impuls voor de regionale producenten.
    Marion Lont, journalist en eigenaresse Wieringer Pakhuis

    BeantwoordenVerwijderen