Toekomst in de kop benoemt economische kansen voor sleutelsectoren in de regio boven het Noordzeekanaal en levert tegelijkertijd een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling. Met toekomstbeelden voor het jaar 2040, icoonprojecten en ambitieuze korte- en lange termijndoelstellingen.

Lees over en reageer op de vooruitgang van de icoonprojecten en over ontwikkelingen in de regio vanuit een Toekomst in de kop perspectief!


donderdag 15 december 2011

Pitch nr 9: Wie zet het Noorden van Holland duurzaam op de kaart? Jacco dros?


Jacco Dros is een ondernemer op Texel. Hij heeft een plan om een YOGA&AYURVEDA CENTRUM op zetten voor mensen die een duurzamere levenstijl willen aanleren. 

‘De westerse wereld zijn wij gewend om net zolang door te gaan tot dat wij ziek zijn en dan gaat de medische wetenschap ons beter maken, dat kan men zich in anderen landen niet permiterendaar hebben ze al 4000 jaar geleden over nagedacht (...) De bouw vergunning is ingediend. Het past niet in beleid maar de gemeente gaat het beleid aanpassen. (...)voorjaar 2013 gaan wij open...’

Heb jij ideeen om dit dit initiatief verder van de grond te krijgen? Reageer dan hier...


1 opmerking:

  1. Jacco heeft als koploper meegewerkt aan de duurzame toekomst agenda voor Texel: Texel geeft energie. Zijn centrum past helemaal in het toekomstbeeld voor de re-creatie: je vertrekt van Texel met meer energie dan toen je er naar toe kwam. Er ontwikkelen zich ook andere nieuwe toeristische producten als:’zo texels’, slow leisure.
    Kijk korte video over Texel geeft energie op... www.youtube.com/watch?v=2Xokq1_jjzI

    BeantwoordenVerwijderen